La nova Comissió Executiva de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), escollida a l’Assemblea General del passat 8 de març, ha celebrat la seva primera reunió precisament coincidint amb la data de la vaga general anunciada pels sindicats.

En aquest sentit, una vegada més, considerem que les vagues no són l’instrument adequat per canviar la greu situació econòmica i laboral en la que ens trobem. I que cal invertir les energies de forma constructiva, prioritzant un marc eficaç per què els emprenedors i joves empresaris puguin desenvolupar les seves iniciatives empresarials coartades, per exemple, per la falta d’accés al crèdit.
Volem responsabilitat i exigim que es garanteixi el dret al treball, la seguretat de les persones i les instal·lacions empresarials, la protecció dels béns-productes i serveis, la tipificació de l’actuació legal dels piquets, i la qualificació prèvia de la vaga, així com l’exigència de responsabilitats sobre els possibles danys de la mateixa.

Recordem que, com diu l’article 6.4 del Real Decret-Llei 17/1977, del 4 de març, regulador de la vaga: “Es respectarà la llibertat de treball d’aquells treballadors que no vulguin sumar-se a la vaga”.

Aquesta vaga és lesiva pels interessos del nostre país de les nostres empreses i treballadors pels danys econòmics i els efectes indesitjables que tenen lloc.
Som receptors d’una vaga instrumentada provinent d’una clara pressió política contra els òrgans als que la pròpia Constitució ha dotat amb la capacitat suficient per canviar la llei i ordenar les relacions laborals sota el criteri de defensa dels interessos generals dels espanyols.
Només el diàleg pot resoldre els problemes inherents a les contraposicions d’interessos i el risc de violència i de danys que comporta. Només la il·lusió, la confiança, la responsabilitat i el treball amb esforç ens ajudarà a poder tirar endavant amb èxit els nostres negocis i que puguem sortir d’aquesta crisi.
Davant les vagues, els Joves Empresaris volem treballar!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *